logo

La Galeria El Catascopio presenta
El gran llibre únic Apotropée

André Cognard i Brigitte Pazot.
----El dissabte 14/11 2015.

La trobada entre André Cognard, mestre d’arts marcials i escriptor, i Brigitte Pazot, artista, pintora i gravadora els dugué el 1999, a la realització de una obra de gran format (60x 70 cm), Apotropée, sota la forma d’un llibre d’artista únic. Aquest llibre de quaranta-tres pàgines conté dinou gravats originals amb la tècnica de l’aiguafort sobre coure. Les seves cobertes son de coure gravat. Fou presentat al Café des Concerts de la Cité de la Musique de Paris i després exposat al saló SAGA a la Porte de Versailles el mateix 1999 per la Galeria Art-confrontation de Rouen. En aquesta ocasió André Cognard i Brigitte Pazot es troben amb Jean Cousin de la Galeria Peinture fraîche i aquest últim proposa realitzar un aconteixement a la seva galeria al voltant d’aquesta creació.

Dos anys més tard te lloc una exposició de pintura a partir d’aquest llibre únic, que va servir de marc per a una posada en escena del text d’André Cognard por dos actors; Pierre Longuenesse de la Compagnie du Samovar i Jordi Arús, i por la ballarina Clotilde Tiradritti de la Companyia Héliotropion, a la Galeria Peinture Fraîche a Paris.

En 2015 Brigitte Pazot recomposa el llibre Apotropée en un format més propici a la seva difusió utilitzant tècniques de impressió digital. Aquesta primera edició limitada a vint exemplars és fidel als textos d’André Cognard i al esperit dels gravats que es troben al llibre únic inspiradors d’aquesta obra. Aquests vint exemplars seran signats i numerats el dia del vernissatge.

El vernissatge serà a partir de les 19h30.
apotropée Brigitte Pazot